Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2816008777

To Τhigaterra απέσπασε 2 βραβεία στο Cretan Taste Awards 2021

To Τhigaterra απέσπασε 2 βραβεία στο Cretan Taste Awards 2021

“O μεγάλος θεσμός γαστρονομίας  «επανήλθε», στη Κρήτη βραβεύοντας,  δίνοντας μεγαλύτερο κίνητρο, αναδεικνύοντας και προωθώντας σπουδαίες πρωτοβουλίες και δράσεις του τόπου”

Η Κρήτη άλλωστε είναι ένας τεράστιος γαστρονομικός παράδεισος με ένα αφήγημα και μία ιστορία στον τομέα εδώ και αιώνες. Με την κρητική διατροφή να είναι μία από τις σπουδαιότερες και πιο γνωστές στον κόσμο καθώς έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον επιστημόνων από κάθε σημείο του κόσμου ήδη από το 1948.

Αποτελεί το πρότυπο της Μεσογειακής Κουζίνας που εδώ και 10 περίπου χρόνια αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας. Η σπουδαία σημασία επίσης του βοτανικού της πλούτου έχει εκτοξεύσει το νησί ψηλά στο χάρτη με τα περισσότερα από αυτά που διαθέτει η κρητική γη να είναι δημοφιλή και περιζήτητα σε όλο τον κόσμο.

Μέσω της γαστρονομίας ενός τόπου αναδύονται όλα τα συστατικά στοιχεία της κουλτούρας, της λαογραφίας και της ιστορίας του. Διαθέτει μία ακαταμάχητη πηγή πλούτου που είναι ανάγκη και απαραίτητο να αναδειχθεί και να προωθηθεί, αποκτώντας εξωστρέφεια και μεταφέροντας την γαστρονομική ιστορία από γενιά σε γενιά. Με στρατηγική εργαλειοθήκη, τεχνογνωσία, όραμα και δημιουργικότητα το τουριστικό brand του νησιού έχει την δύναμη να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο και να απογειωθεί μέσα από ένα σπουδαίο εργαλείο που δεν είναι άλλο από τον γαστρονομικό τουρισμό. 

Ο νεοσύστατος θεσμός, CretanTasteAwards 2021, χαρτογράφησε με μεγάλη επιτυχία το νέο σύγχρονο γαστρονομικό γίγνεσθαι του νησιού και ανέδειξε τους σημαντικότερους εκπροσώπους της κρητικής γεύσης, τα καλύτερα εστιατόρια, τα καινοτόμα προϊόντα καθώς όλες εκείνες τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στη γαστρονομία. 

“Το Thigaterra απέσπασε 2 βραβεία στο Cretan Taste Awards 2021”

Tο εστιατόριο Thigaterra, το οποίο πρεσβεύει τις βασικές και κύριες αρχές του παγκόσμιου κινήματος Slow Food, που εστιάζει και επιδιώκει το καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό από το στάδιο της παραγωγής μέχρι την παρουσίαση στο τραπέζι σου, απέσπασε από το θεσμό κρητικής γαστρονομίας, Cretan Taste Awards 2021 δύο βραβεία και συγκεκριμένα  Ασημένιο Βραβείο στη κατηγορία  “Δημιουργική Kουζίνα” και  Χρυσό Βραβείο στη κατηγορία  «Δράσεις προβολής και ανάδειξης τοπικών προϊόντων».

Ασημένιο Βραβείο για τη “Δημιουργική κουζίνα” και…  Χρυσό Βραβείο για τις “Δράσεις προβολής και ανάδειξης τοπικών προϊόντων".

 

Ο προσανατολισμός όλης της ομάδας του Thigaterra να χρησιμοποιεί και να παρουσιάζει στα πιάτα σας φρέσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς από κάθε σημείο της Ελλάδας , οι οποίοι σέβονται και προστατεύουν την βιοποικιλότητα, το οικοσύστημα και τους φυσικούς πόρους του περιβάλλοντος, ενισχύοντας παράλληλα την βιωσιμότητα,  αποτελεί ένα μεγάλο και σημαντικό «εργαλείο» για την γαστρονομική κουλτούρα και μία μεγάλη αξία που είναι απαραίτητο να πρωταγωνιστεί σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. 

Ο πρωτογενής τομέας άλλωστε αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της γαστρονομίας, καθώς η προώθηση των τοπικών προϊόντων είναι πρωταρχικής σημασίας. Ενισχύει την προσπάθεια των παραγωγών, την οικονομία, το τουριστικό brand της εκάστοτε περιοχής και σαφώς αναδεικνύει με σαφή τρόπο  την υψηλή ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων και τις ελληνικές διατροφικές συνήθειες. 

H Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής κ. Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, Διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών σημείωσε χαρακτηριστικά σχετικά με το όλο εγχείρημα:

«Τα βραβεία αποτελούν μια καινοτομία σ’ ένα χώρο, που εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί, συχνά μοναχικοί ταξιδιώτες, αγωνίζονται να αναδείξουν πτυχές της πλούσιας ελληνικής-κρητικής γαστρονομίας, παραδοσιακής και σύγχρονης.

Κι’ επειδή πάντα η επιβράβευση προσπαθειών και ο ευγενής συναγωνισμός αποτελεί κίνητρο θεμιτό, η καθιέρωση ενός τέτοιου θεσμού, από ένα φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, μόνον θετικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει, αν μάλιστα κρατηθεί σε επίπεδο αξιοκρατικό, αποδίδοντας με δικαιοσύνη ίσο μερίδιο τιμής σε παραγωγούς, χωρίς τους οποίους δεν μπορεί να γίνει λόγος για κρητική διατροφή, σε χώρους εστίασης, οι οποίοι δεν είναι τα κτίρια και τα έπιπλα, αλλά είναι οι μάγειροι και γενικά όσοι μετέχουν στην μεταποίηση της πρώτης ύλης σε εξαίσια γευστικά σύνολα, το προσωπικό που προσφέρει με εγκαρδιότητα το φαγητό και γενικά η ατμόσφαιρα της κρητικής φιλοξενίας. 

Τέλος, σε όλους εκείνους που προβάλλουν με το πνευματικό τους έργο την κρητική γαστρονομία, ερευνητές, διατροφολόγους, δημοσιογράφους».

“Γιατί έναν λαό τον καταλαβαίνεις πάντα μέσα από την γαστρονομία του….”