Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2816008777
Slow Food: ένα παγκόσμιο κίνημα στο Ηράκλειο

Slow Food: ένα παγκόσμιο κίνημα στο Ηράκλειο

καλό, καθαρό & δίκαιο φαγητό

Το Slow Food έχει ως αποστολή τη διάσωση της  γαστρονομικής παράδοσης κάθε τόπου,  προσπαθώντας να αφυπνίσει τις γαστρονομικές μας συνήθειες.

Πρόκειται για ένα κίνημα οικο-γαστρονομίας, το οποίο με τις δράσεις του από μέλη σε κάθε γωνιά του κόσμου μας ενθαρρύνει να υιοθετήσουμε μια διαφορετική φιλοσοφία στη διατροφική μας καθημερινότητα, επιδιώκοντας  τον σταδιακό επαναπροσδιορισμό των γευστικών μας συνηθειών και απαιτήσεων τονίζοντας ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην πρόσβαση στο καλό, καθαρό και «δίκαιο» φαγητό.

Τα οχυρά της γεύσης

Το Slow Food, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την υπεράσπιση 

της διατροφικής ποικιλότητας, αναλαμβάνει και την ενημέρωση των μελών του για το πού μπορούν να βρουν τα λεγόμενα «οχυρά γεύσης», είδη διατροφής δηλαδή με εξαιρετική γαστρονομική αξία. 

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε σπάνια τοπικά προϊόντα και κρασιά που παράγονται με παραδοσιακούς τρόπους που τα μέλη του κινήματος προσπαθούν να διατηρήσουν. Επίσης ανακαλύπτουμε σπάνια είδη πανίδας, όπως φυλές βοοειδών και μαύρους χοίρους, που εκτρέφονται από κτηνοτρόφους, που βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διάσωση της αγροτικής βιοποικιλότητας.