H Ένωση Ξεναγών Ηρακλείου “Συνοδοιπόροι” στο ταξίδι μας

H Ένωση Ξεναγών Ηρακλείου “Συνοδοιπόροι” στο ταξίδι μας

Της Κατερίνας Καρσιώτη

Η Ένωση Ξεναγών Ηρακλείου συνοδοιπόροι στο ταξίδι μας…

Ξενάγηση…! Μία σπουδαία συνθήκη, μία μοναδική εμπειρία, ένα βιωματικό παιχνίδι που ξεκλειδώνει με τον πιο όμορφο τρόπο καθετί που σχετίζεται με την κληρονομιά του τόπου. Η πολιτιστική, η τουριστική και αγροτουριστική, η οικονομική και τοπική ταυτότητα μίας περιοχής “μεταγγίζονται”  στον επισκέπτη εμφανίζοντας του όλα τα ιδιαίτερα συστατικά που την χαρακτηρίζουν.

Ο Ξεναγός αποτελεί  “τον πρεσβευτή μίας χώρας ”. Έρχεται σε άμεση επαφή με τον επισκέπτη, δημιουργεί διαδραστικούς τρόπους επικοινωνίας μαζί του και του μεταφέρει όλο το αφήγημα που χαρακτηρίζει ένα σημείο. Είναι αυτός που θα παρουσιάσει και θα ερμηνεύσει μια χώρα στον ταξιδιώτη, που θα του μεταφέρει τον πολιτισμό, την φύση, τα ήθη και τα έθιμα και που θα χαράξει και θα σχεδιάσει μία εμπειρία η οποία θα του μείνει αξέχαστη.

Με τον ρόλο του Ξεναγού να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο ως προς την προώθηση και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος.

Στο Τhigaterra αναγνωρίζοντας την προσπάθεια τους, τιμούμε την αποστολή, το καθημερινό έργο και την  ουσιαστική συμμετοχή τους στην προώθηση του τόπου μας.

Η συνεργασία γνωριμία μαζί τους ήταν όντως μία “βιωματική ξενάγηση”, γιατί δημιουργήθηκε μία παρέα βιωματική που μαζί ανακαλύψαμε τρόπους και συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης εξωστρέφειας…

 Μέσα από την Ξενάγηση “ανακαλύπτεις” και εσύ όλα τα μυστικά του εστιατορίου…όλα εκείνα τα μικρά διαμάντια που ξετρυπώνουν μέσα από συνταγές…

 Φαντάσου να επισκέπτεσαι ένα εστιατόριο και πριν ή μετά αφότου απολαύσεις τις γαστρονομικές επιλογές σου να μπορείς να ξεναγείσαι στο χώρο με σκοπό να εξερευνήσεις, να ανακαλύψεις και να γνωρίσεις…

Νομίζω ότι είναι μία ιδέα που σε επόμενη σου επίσκεψη θα θέλεις να  υλοποιήσεις…

Πραγματικά ένα βήμα από το τραπέζι σου μπορείς να έρθεις σε επαφή με όλη την Ελλάδα, με τους τοπικούς παραγωγούς και με κάθε λογής τοπικό προϊόν. Να ψαχουλέψεις στα ράφια και να βρεις αυτό που “μυρίζει”  η καρδιά σου. Να ανακαλύψεις το sommelier corner για ελαιόλαδο ή για κρασί, να κάνεις γευσιγνωσία και να αποκτήσεις αυτό που περισσότερο ταιριάζει στις δικές σου επιλογές και αναμνήσεις, στα δικά σου αρώματα.

Το Deli-Παντοπωλείο οργανώνεται και μοιράζεται σε κάθε σημείο του εστιατορίου δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα βιωματικό παιχνίδι ξενάγησης με όλη την ομάδα και τους ειδικούς σε θέματα γευσιγνωσίας και τοπικών προϊόντων να είναι πάντα παρόντες για να…. σε ξεναγήσουν.

Μία εμπειρία πολυθεματική, μία παρέα βιωματική και ένας γαστρονομικός πυρήνας στην Κρήτη «αλλά ταυτόχρονα και σε όλη την Ελλάδα…»

 Ο διάλογος, η επικοινωνία και η δημιουργικότητα αποτελούν κύρια συστατικά στοιχεία όλης της ομάδας του Thigaterra με την γαστρονομία να αποδεικνύει περίτρανα πως αποτελεί μία τέχνη που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Με την αλληλεπίδραση και την σύμπραξη να ενδυναμώνονται ακόμα περισ-σότερο…Πρόκειται για εκείνα τα ιδιαίτερα εργαλεία με τα οποία οι αρχές, οι αξίες και ολόκληρη η φιλοσοφία “μεταδίδονται” και “μεταφέρονται” στον θεατή, στον επισκέπτη και στον ταξιδιώτη.

Η Ξενάγηση σε υλικά, σε συνταγές και σε τοπικά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας έχουν τον πρώτο λόγο. Το αγροτουριστικό σκηνικό «φιλοξενείται» στο κελάρι και στο olive oil bar και τα πρόσωπα τα οποία κρύβονται από πίσω έρχονται και σε συναντούν υπό την μορφή ημερίδων και συνεργειών.

Αν συνθέσεις όλα αυτά τα στοιχεία μαζί δημιουργείται ένας ολόκληρος κόσμος ο οποίος πρώτα ξεκινά από την φύση και έπειτα έρχεται και κατοικεί στην «Κόρη του Μεγάλου Έρωτα». Γιατί το παγκόσμιο κίνημα slow food το οποίο εκπροσωπεί το Thigaterra από την αρχή της πορείας του, βρίσκει τρόπους έκφρασης είτε μέσα από γαστρονομικό αφήγημα είτε μέσα από το Deli – Παντοπωλείο που κοσμεί και καταλαμβάνει και ένα διαφορετικό σημείο του εστιατορίου.

Εσύ απλά το εξερευνείς και το ανακαλύπτεις μόλις σε ένα βήμα από το τραπέζι σου…

 Δημιούργησε την εμπειρία μαζί με τους Ξεναγούς και λάτρεψε ακόμα περισσότερο το σημείο που επισκέφθηκες…

 To παν είναι στο ταξίδι σου να έχεις πάντα συνοδοιπόρους

Είναι πιο γλυκό και πιο γευστικό

Είναι αποκαλυπτικό…