Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2816008777

To #DeliThigaterra πήγε στις Μέρες Γαστρονομίας και αφηγείται

To #DeliThigaterra πήγε στις Μέρες Γαστρονομίας και αφηγείται

Οι Cretan Gastronomy Days «προσγειώθηκαν» στο ενετικό λιμάνι δημιουργώντας ένα ακόμα μεγάλο λιμάνι γεύσης και ποιότητας.

Από την Ελλάδα με Αγάπη!

4 Μέρες Φεστιβάλ…4 Μέρες Γαστρονομία…

Οι Cretan Gastronomy Days  «προσγειώθηκαν» στο ενετικό λιμάνι δημιουργώντας ένα ακόμα μεγάλο λιμάνι γεύσης και ποιότητας.

Μία ουσιαστική και πρωτότυπη δράση φιλοξενήθηκε στο λιμάνι και δημιούργησε ένα μεγάλο «τραπέζι» με τα κρητικά προϊόντα να  “συνομιλούν” με όλους και να προτείνουν.

Ένας πλήρης γαστρονομικός οδηγός ταξίδεψε τους επισκέπτες σε μία μοναδική γιορτή γαστρονομίας προτάσσοντας τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγούς τους, τη μοναδική γεύση και την εξωστρέφεια τους καθώς και την σύνδεση τους με το τουριστικό γίγνεσθαι.

Εκθέτες – Παραγωγοί μαζί με τα «κοσμήματα» της κρητικής γης ξενάγησαν τον κόσμο ο καθένας με τον δικό του τρόπο στα  προϊόντα που παράγουν, δημιουργώντας σε όλους μία αποκλειστικά βιωματική εμπειρία, φέρνοντας τους λίγο ακόμα πιο κοντά στο τόπο.

Το Ηράκλειο άλλωστε μπορεί να λειτουργήσει ως αειφόρος γαστρονομικός προορισμός με τα τοπικά προϊόντα και την γαστρονομία να συνθέτουν μία ολόκληρη πολιτιστική ταυτότητα και τον γαστρονομικό τουρισμό να σκαρφαλώνει ψηλά στην ατζέντα. 

To Thigaterra αναδεικνύει μία ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από θέμα των τοπικών προϊόντων και της ουσιαστικής και άμεσης προώθησης τους καθώς πρεσβεύει τις βασικές και κύριες αρχές του παγκόσμιου κινήματος Slow Food, που εστιάζει και επιδιώκει στο καλό, καθαρό και δίκαιο φαγητό από το στάδιο της παραγωγής μέχρι την παρουσίαση στο τραπέζι σου.

Η αγάπη της ομάδας και η επιμονή της να επενδύει και να χρησιμοποιεί στις συνταγές και στα πιάτα τα «διαμάντια» της ελληνικής γης από κάθε σημείο της Ελλάδας και φυσικά της Κρήτης, αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα προτείνοντας και προωθώντας την πραγματική γαστρονομική κουλτούρα, την βιωσιμότητα, την προστασία της βιοποικιλότητας, την πραγμάτωση μίας εμπειρίας στο πιάτο παρουσίασης και στη δημιουργία ενός χάρτη με πρωταγωνιστή τον πρωτογενή τομέα της χώρας. 

Το Thigaterra λόγω της αμέριστης αγάπης και του πάθους προς το αυθεντικό ελληνικό προϊόν «σχεδίασε» και δημιούργησε στο εσωτερικό του χώρο το Deli, το Κελάρι και το olive oil bar. Τρεις συνθέσεις που αδιαπραγμάτευτα συστήνουν την ελληνική γαστρονομία.

Στο Deli-Thigaterra, ο πρωτογενής τομέας όχι μόνο της Κρήτης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας- ο οποίος αποτελεί το θεμέλιο λίθο της γαστρονομίας- «περνά» μπροστά από τα μάτια σου και βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

 Γι΄αυτό και βγήκε έξω, σε υπαίθριο χώρο, εκεί στο ενετικό λιμάνι συμμετέχοντας με δικό του περίπτερο στις Cretan Gastronomy Days. Ξενάγησε τους επισκέπτες σε αγαπημένα και πρωτότυπα  Κρητικά προϊόντα, αποκομίζοντας μία μοναδική και πολυδιάστατη εμπειρία.

Ο κόσμος ήρθε σε απευθείας γνωριμία με τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στα πιάτα και στις συνταγές μας στο εστιατόριο, συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις με την ομάδα του Deli Παντοπωλείου εστιάζοντας στη διατροφική κουλτούρα που προέρχεται από τα τοπικά προϊόντα, καθώς και από τις γευστικές αναμνήσεις που αναδύονται απευθείας από τις ρίζες της ελληνικής οικογένειας.

Ένα βιωματικό παιχνίδι γεύσης, για 4 μέρες,  δημιούργησε συνθήκες εξερεύνησης καθώς ο κόσμος ανακάλυψε νέους παραγωγούς, πρωτότυπα και ιδιαίτερα Κρητικά τοπικά προϊόντα όπου μέσω της δια ζώσης γευσιγνωσίας επιβεβαιώνανε την άριστη ποιότητα και γεύση.

Το περίπτερο του Deli-Thigatera διέθετε μία μεγάλη ποικιλία από κρητικά παξιμάδια “Γιορταμής” τα οποία συνδυάστηκαν με το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο “ΖIRO SITIAS”, αφήνοντας μία μοναδική εμπειρία.

Επίσης τοπικά προϊόντα της Graecia Terra είχαν την τιμητική τους, στο περίπτερο, η οποία διαθέτει θησαυρούς γεύσης της κρητικής γης όπως χυλοπίτες λαχανικών, χυλοπίτες ολικής άλεσης, καθώς και μία μεγάλη σειρά από σάλτσες με θυμάρι και με ελιά.

Το αυθεντικό κρητικό μέλι από τον παραγωγό Σαββιδάκη δεν θα μπορούσε φυσικά να έλλειπε καθώς έδινε μία γλυκιά πινελιά στη γευσιγνωσία αλλά και στις αγορές των επισκεπτών. Το πευκοθύμαρο καθώς και οι σφαίρες μελιού Melaion όπως επίσης και το μέλι χαρουπιάς άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Ο επισκέπτης είχε την ευκαιρία να γνωρίσει και να δοκιμάσει μία μεγάλη ποικιλία  τοπικών προϊόντων, με τα αρώματα και τις γεύσεις της Κρήτης να πρωταγωνιστούν, δίνοντας  ραντεβού στις επόμενες Cretan Gastronomy Days με ακόμα περισσότερους παραγωγούς με ακόμα περισσότερα και αυθεντικά διαμάντια της κρητικής υπαίθρου.

Γιατί έναν λαό τον καταλαβαίνεις καλύτερα μέσα από την γαστρονομία του…