Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2816008777

Γνωριμία με το οινοποιέιο Gavalas Crete Wines

Γνωριμία με το οινοποιέιο Gavalas Crete Wines

«Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας του Thigaterra αποτελούν μία ουσιαστική δράση με σκοπό την ανάδειξη και την εξωστρέφεια του Ελληνικού Αμπελώνα…»

Ως αποστολή την διάδοση της γαστρονομικής παράδοσης ενός τόπου και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών της, οι βραδιές γευσιγνωσίας εντάσσονται σε αυτή την συνθήκη προσφέροντας ένα μοναδικό διάλογο ποιότητας και γεύσης.

Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας στο Thigaterra είναι πολυπολιτισμικές γεμάτες Άρωμα και Γοητεία…

Η ιστορία του Κτήματος Γαβαλά ξεκινάει το 1906, όταν φυτευτήκαν οι πρώτοι αμπελώνες από τον Εμμανουήλ Γαβαλά στον Βοριά Μονοφατσίου.

Οι απόγονοι της οικογένειας Γαβαλά συνέχισαν την καλλιέργεια των αμπελώνων, αυξάνοντας ανά γενεά τα αμπελοτεμάχια τους. Το 2001 οι αμπελώνες εντάχθηκαν στο καθεστώς βιολογικής καλλιέργειας, με την πεποίθηση οτι τα βιολογικά προϊόντα προστατεύουν αφενός το περιβάλλον από μολύνσεις φυτοφαρμάκων και αφετέρου τον ίδιο τον καταναλωτή. Το 2004 ιδρύθηκε ένα υπερσύγχρονο οινοποιείο μέσα στους αμπελώνες.

Αμπελώνες:

Σήμερα, η έκταση που καλύπτει τους αμπελώνες του κτήματος φτάνει τα 300 στρέμματα. Οι γηγενείς ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι Βιδιανό, Βηλάνα, Μαλβαζία, Μοσχάτο Σπίνας, Κοτσιφάλι και Μαντηλάρι, ενώ οι διεθνείς είναι Sauvignon Blanc λευκές, Syrah και Cabernet Sauvignon ερυθρές. Όλοι οι αμπελώνες καλλιεργούνται με την μέθοδο της βιολογικής γεωργίας και για την οινοποίηση γίνεται χρήση μόνο σταφυλιών του κτήματος.

Οινοποιείο:

Όλες οι φάσεις, από την παραγωγή μέχρι την εμφιάλωση, γίνονται στην καθετοποιημένη σύγχρονη μονάδα του Οινοποιείου.

Με την συνδιοργάνωση των @oinoteka_experience_quality & @winewalkerscrete

Κάντε την κράτηση σας:

Tel: +30 2816008777

Free Parking

Andrea Papandreou 109, Ammoudara