Oι ετικέτες του Οινοποιείου Μεταξάρη «προσγειώνονται» στο τραπέζι της γευσιγνωσίας σου

Oι ετικέτες του Οινοποιείου Μεταξάρη  «προσγειώνονται» στο τραπέζι της γευσιγνωσίας σου

«Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας του Thigaterra αποτελούν μία ουσιαστική δράση με σκοπό την ανάδειξη και την εξωστρέφεια του Ελληνικού Αμπελώνα…»

Ως αποστολή την διάδοση της γαστρονομικής παράδοσης ενός τόπου και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών της, οι βραδιές γευσιγνωσίας εντάσσονται σε αυτή την συνθήκη προσφέροντας ένα μοναδικό διάλογο ποιότητας και γεύσης.  

Μέσα από το wine tasting «μεταφέρεται» στο τραπέζι σου ένα ολόκληρο αφήγημα το οποίο ξεκινά από την φύση, από το κτήμα, από το αμπέλι. Τα αρώματα αναμειγνύονται με την δομή του κρασιού και οι τοπικές ποικιλίες συνδέονται και γεφυρώνονται με τις διεθνείς δημιουργώντας γευστικές λευκές, ερυθρές, ροζέ απολαύσεις. 

Μέσα στον αμπελώνα ανακαλύπτεις το Κρασί στο Χρόνο, στη Φύση και στην Ιστορία. Εξερευνάς και ανακαλύπτεις τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος, τα οποία προσφέρουν μία αυθεντική γευσιγνωστική ξενάγηση. 

Ένα Βίωμα ανάμεσα σε αγαπημένα ελληνικά κρασιά, σε ξεχωριστές και διαφορετικές ποικιλίες και γεύσεις κάθε φορά φιλοξενούνται στο τραπέζι σου και σου συστήνουν την «ταυτότητα» και την «ποιότητα» τους.

Μία οικογενειακή παράδοση στην παραγωγή οίνων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα…

To Oινοποιείο Μεταξάρη προσφέρει ένα αφήγημα κρασιού εντυπωσιακό και εξελισσόμενο καθώς πρόκειται για μία οικογενειακή υπόθεση που συνεχίζεται από γενιά σε γενιά. 

Ένα αρωματικό ταξίδι σε κρητικές ποικιλίες σε μία τοποθεσία με υψόμετρο 310 μ.  δημιουργεί  ένα αυθεντικό βίωμα. Ανάμεσα σε ένα φυσικό τοπίο μαγικό με τους κατάφυτους αμπελώνες να «κλέβουν» κάθε βλέμμα το σύγχρονο οινοποιείο της οικογένειας Μεταξάρη διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις για να πραγματοποιήσει στον κάθε επισκέπτη μία ξενάγηση στους δρόμους του κρασιού. 

Η παραγωγή και εμφιάλωση των οίνων Μεταξάρη κατά την διάρκεια του 2017 απέκτησε περισσότερη εξωστρέφεια και εξελίχθηκε σε μεγάλη κλίμακα με σκοπό να «τροφοδοτήσει» με άριστη ποιότητα και γεύση το νησί αλλά και ο ολόκληρη την Ελλάδα. 

Η εξέλιξη τους χρόνο με το χρόνο είναι μοναδική καθώς σκοπός τους είναι να εμπλουτίζουν συνέχεια τις ποικιλίες των σταφυλιών, να αναβαθμίζουν και να αναπτύσσουν την παραγωγή και να δημιουργούν βιωματικές ξεναγήσεις και περιηγήσεις με ένα αγροτουριστικό πλάνο που κόβει την ανάσα.  

Με αμέριστη αγάπη, τεράστιο πάθος, τεχνογνωσία και μεράκι καθώς και δημιουργικότητα προσφέρουν μία σειρά από εμπνευσμένες ετικέτες αναδεικνύοντας και παρουσιάζοντας τις κρητικές ποικιλίες επιμένοντας στην άριστη ποιότητα και στην αυθεντικότητα της κρητικής γης. 

Από τον Παλιό Μύλο και το Metaxari Ασύρτικο-Μαλβαζία το ποτήρι της γευσιγνωσία σου γεμίζει με Metaxari Κοτσιφάλι και Μetaxari Syrah-Cabernet