Βραδιές γευσιγνωσίας κρασιού: Οινοποιείο Ευφροσύνη

Βραδιές γευσιγνωσίας κρασιού: Οινοποιείο Ευφροσύνη

Oι ετικέτες του Οινοποιείου Ευφροσύνη «προσγειώνονται» στο τραπέζι της γευσιγνωσίας σου.

«Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας του Thigaterra αποτελούν μία ουσιαστική δράση με σκοπό την ανάδειξη και την εξωστρέφεια του Ελληνικού Αμπελώνα…»

Ως αποστολή την διάδοση της γαστρονομικής παράδοσης ενός τόπου και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών της, οι βραδιές γευσιγνωσίας εντάσσονται σε αυτή την συνθήκη προσφέροντας ένα μοναδικό διάλογο ποιότητας και γεύσης.

Το «Οινοποιείο Ευφροσύνη» με σεβασμό και αγάπη για τη φύση, από το 1999 αποφάσισαν να αναμπελώσουν τα χωράφια των προγόνων τους, που ήδη καλλιεργούνταν με αμπέλια της ποικιλίας Σουλτανίνα, για την παραγωγή σταφίδας. 

Καλλιέργησαν τα νέα αμπέλια με βιολογικά μέσα, όπως συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με πρότυπα που πιστοποιούνται από την BIO Hellas.

Σταδιακά έφτιαξαν και εξόπλισαν έναν μικρό χώρο για την οινοποίηση, την αποθήκευση και την παλαίωση των κρασιών, δίπλα στον αμπελώνα, έτσι ώστε η πρώτη ύλη να φτάνει άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία στον χώρο παραγωγής του κρασιού. 

Το οινοποιείο σήμερα διαθέτει σύγχρονα μέσα παραγωγής και μπορεί να διαχειριστεί έως και 50.000 λίτρα ετησίως.

Το «Οινοποιείο Ευφροσύνη» διαθέτει 10 διαφορετικές ετικέτες στην αγορά. Φτιάχνει κρασιά μονoποικιλιακά από γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης, όπως το λευκό Βιδιανό και το κόκκινο Λιάτικο, τα οποία παρουσιάζονται στην αγορά ως Μικρή Ευγενική Βιδιανό και Μικρή Ευγενική Λιάτικο. 

Ευγενική ήταν το όνομα του χωριού τους στα ενετικά χρονιά, και μιας και μικρό προέκυψε η Μικρή Ευγενική. Έτσι, επιλέγουν να κρατήσουνε μια μικρή παραγωγή, βασισμένη όσο γίνεται στα τοπικά μέσα. 

Καλλιεργούνε τα σταφύλια στους δικούς τους αμπελώνες και αγοράζουνε σταφύλια από τοπικούς παραγωγούς που εμπιστεύονται και με τους οποίους μοιράζονται τις ίδιες αρχές.

Τους αρέσουν οι συνδυασμοί τοπικών και διεθνών ποικιλιών και ώστε να δημιουργούν ενδιαφέροντα χαρμάνια, όπως το Syrah-Κοτσιφάλι και το Chardonnay-Θραψαθήρι, που είναι δύο από τα αγαπημένα τους κρασιά.

Οι Βραδιές Γευσιγνωσίας στο Thigaterra είναι πολυπολιτισμικές γεμάτες Άρωμα και Γοητεία…