Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2816008777

Έκθεση γλυπτών Κώστα Κριτσωτάκη

Έκθεση γλυπτών Κώστα Κριτσωτάκη

Ένα από τα 11 απλά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε σημαντικές Slow Food συνήθειες είναι η ανακύκλωση. Στο Thigaterra αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο του πυρήνα της φιλοσοφίας μας.

Βασική μας αρχή και χρέος, είναι όλες μας οι δράσεις και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούμε, να επηρεάζει ελάχιστα το οικοσύστημα και να αφήνει την μικρότερη δυνατή αρνητική παρεμβολή το ενεργειακό μας αποτύπωμα.  

Το οικολογικό αποτύπωμα είναι ένας τρόπος για να μετράμε τις επιδράσεις που προκαλούν πάνω στη γη οι ανθρώπινες δραστηριότητες

Οι τρόποι είναι πολύ απλοί αρκεί να έχουμε αποφασίσει να προσφέρουμε και εμείς στον πλανήτη μας. 

Το Thigaterra υποστηρίζει ενέργειες προσανατολισμένες στην αρχή αυτή. Για το λόγο αυτό με ιδιαίτερη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι για πρώτη φορά στο χώρο μας φιλοξενούνται  έργα και συνθέσεις  του συντοπίτη μας καλλιτέχνη Κώστα Κριτσωτάκη, ο οποίος μας συστήνεται. 


Γεια σας!

Με μεγάλη χαρά και εκτίμηση θα ήθελα να σας περιγράψω τον τρόπο και τη διάθεση που με οδήγησαν στη σύνθεση των αντικειμένων που φιλοξενεί το  “Thigaterra” . Προς τιμή του, διαθέτει τους χώρους του σε έναν άγνωστο ερασιτέχνη, εκφραστή, μέσα από τα έργα του των δύσκολων καταστάσεων που βιώνουμε. Για το λόγο αυτό ευχαριστώ θερμά. 

Από πολύ μικρός είχα διακρίνει την αγάπη μου για τη διακόσμηση όμως ποτέ δεν είχα αποφασίσει να ασχοληθώ ο ίδιος με τη δημιουργία. Μέχρι που ήρθε η στιγμή με έμπνευση ορμώμενη από την εποχή που ζούμε, να εκφράσω καλλιτεχνικά τη δύσκολη αυτή περίοδο για όλους μας.

Λίγα λόγια για τα έργα.

Όλα τα αντικείμενα που μπορείτε να δείτε εκτεθειμένα στους χώρους του “Thigaterra”, βρέθηκαν κάπου πεταμένα ή τα ξέβρασε η θάλασσα ή υπήρχαν ξεχασμένα στις αποθήκες φίλων και συγγενών.  

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική. Δεν έχω συνεργείο ανθρώπων, εξοπλισμού και υποδομής και όλα τα έργα συνθέτονται  στο σπίτι μου. Γι΄αυτό άλλωστε δεν αγγίζουν την τελειότητα.

Τα έργα αυτά δημιουργήθηκαν με αγάπη και μεράκι. Στα αντικείμενα αυτά επιθυμούσα να δώσω μια “δεύτερη ευκαιρία” , όπως δικαιούται κάθε τι που υπάρχει γύρω μας, πριν βρεθεί στον κάλαθο των αχρήστων. Το ίδιο ισχύει και για μας βέβαια. Πάντα πρέπει να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία.

Κωστής Κριτσωτάκης

Όλα τα έργα διατίθενται από το χώρο του Thigaterra και μπορείτε να τα αποκτήσετε.Ο Καλλιτέχνης έχει αποφασίσει μέρος των εσόδων να διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς

Το κάθε ένα έργο είναι μοναδικό και δεν υπάρχει αντίγραφο

Η Thigaterra συμμετέχει στην ανάδειξη αυτής της πολιτιστικής δράσης διαθέτοντας το χώρο της δωρεάν για την προβολή των Έργων αυτών.